Overordnet om fælleskabet

Et kristent fællesskab, hvor vi mødes og deler Guds Ord, nærvær og bøn. Vi er endnu ikke nogen kirke. Men et fællesskab som ønsker at vokse og lære sammen, med fælles udgangspunkt i bøn og Bibelen.

Relevant på Lolland også i dag?

"Vi læser i Judas' brev (1:3), at vi bliver formanet til at kæmpe for den tro, som én gang for alle er overleveret til de hellige. Troen kan altså ikke være ny, det kan ikke være noget vi finder på hen ad vejen. Det skal ikke være menneskers traditioner eller skikke, men det skal være den tro som en gang for alle er overleveret til de hellige." - Cand. teol. Mikkel Søtbæk, Gratiakirken, 2021.

For de fleste danskere er Luther synonymt med moderne kristendom, og Folkekirken indbebegrebet af denne. Hans opgør med den Romerskkatolske kirke igangsatte reformationen i store dele af Europa, heriblandt Danmark. Den danske folkekirke har sidenhen bygget sit bekendelsesgrundlag på oldkirkens bekendelser og (dele af) Luthers lære.

 

Men Luthers lære er ikke en ny kristendom opfundet i 1500-tallet, men er derimod i overensstemmelse, ikke blot med Biblen, men også med mange af de gamle kirkefædre, som Luther flittigt refererede til i sine værker. Dette går hånd i hånd med hvad vi læser i Judas' brev, idet Luther ikke har haft noget mandat til at finde på sit eget, men var en kirkens underviser, som var formanet til at kæmpe for den tro, som er blevet overleveret.

 

Som Gud er uforanderlig således er troen det også, og selvom Folkekirkens bekendelsesgrundlag ikke har ændret sig siden reformationen, så må man konstatere at den tro, der praktiseres i dag, afviger fra den lutherske lære. På de knapt 500 år der er gået siden Folkekirkens grundlæggelse, er der opstået en række ændringer i troen, som overvejende har været drevet af verdslige hensyn, som ofte har gået hånd i hånd med skiftende ideologier.

 

Fordi at troen er sand til alle tider, er vi overbeviste om, at det er relevant at starte en luthersk frikirke i Maribo, som samlingssted for kristne på Lolland og omegn, som savner og længes efter et fællesskab med andre kristne. Et fællesskab som bygger på den tro, vi har fået overleveret i vores lutherske bekendelsesskrifter.

 

Overgang fra fællesskab til kirke - Ambitioner for fremtiden

Som nævnt ovenfor er vores mission at starte en luthersk frikirke i Maribo. Vi vil gerne starte ydmygt ud. 

Vi starter med to introduktionsmøder, hvor alle er velkomne til at komme og høre mere om projektet, om vores trosgrundlag samt hvorfor vi mener, at et bedre alternativ til Folkekirken er relevant i dag. 

Efter introduktionsmøderne påbegyndes de faste gudstjenester i alle ulige uger, startende den 8. juni, uden en ordineret præst, men ledet af fællesskabets teolog (se nedenfor). Hvis søndagsmøderne får den nødvendige opbakning, vil vi gå videre med kalde en præst, og få ham ordineret, og dermed vil vi overgå fra et fællesskab til en officiel menighed.
Herfra vil vi som kirke kunne tilbyde på dåb, nadver og vielser, og gudstjenester vil blive afholdt hver søndag.

Initiativtagerne

Mikkel Runason Simonsen

Familie far, matematiker og forsker

Mikkel Erik Keis Søtbæk

Familie far, landmand, missionær og teolog

Familierne Simonsen og Søtbæk

Adresse

Museumsvej 15
4930 Maribo

Telefon

Følg os